50+ Kata Bijak Bahasa Jawa Untuk Suami Istri

Kata Bijak Bahasa Jawa Untuk Suami Istri yang Menginspirasi untuk Meraih Tujuan, Menghadapi Rintangan, dan Mencapai Kesuksesan

Kehidupan suami istri bukanlah tentang mencari pasangan yang sempurna, tapi tentang menemukan seseorang yang mau bekerja sama untuk membentuk kehidupan yang lebih baik. Dalam perjalanan kehidupan, tentu akan ada rintangan, tantangan, dan impian yang ingin diwujudkan. Oleh karena itu, kata-kata bijak Bahasa Jawa untuk suami istri bisa menjadi inspirasi untuk meraih tujuan, menghadapi rintangan, dan mencapai kesuksesan. Berikut adalah lebih dari 51 contoh kata bijak Bahasa Jawa untuk suami istri yang menginspirasi:

1. Ojo nggawa karirmu jadi pemisah karo aku, justru karirmu mbantu aku nggawe jenengmu makin dhuwur.
2. Yen sak biso, mbokmenawa jangan akeh omong.
3. Aja ngomonge durung ngrasakne, bae nggawe alon-alon.
4. Ojo semrawut, jenengmu dadi ilang, karo aku jenenge dadi setya.
5. Ojo nggawa aku cetha, karo kowe ora nyata.
6. Bae krungu nanging ora kakehan omong.
7. Nanging, yen wis nglakoni kabeh, durung jaminan wis rampung.
8. Mung siji, sing kesusu sakjane, kabeh kangelan.
9. Naliko wis nglakoni ingkang banjir, sesuk saben dina bentrok tetep kudu dadi wong wani.
10. Semangatmu ora cukup kanggo ngidamke menang, tapi kudu nggawa biso ngadepi kalah.
11. Nanging, yen ora dadi, dadi enggal.
12. Wis durung menang kudu sabar, yen durung usaha mungguh lan ora klegetan.
13. Cetha kok jangan nandhang, nanging nandhang kok jangan cetha.
14. Ojo nggawe cetha, justru cetha ora dadi pusaka.
15. Urip iku kaya roda, yen ora ngegas ora bakal ngayub.
16. Nanging, yen kudu ngegas, durung usaha mungguh kapindho.
17. Luwih kedaden, kurang duwe dhuwit.
18. Ora usah nganggo duwit sing durung ana.
19. Laku iki mung bisa nandhang, biso larang ana ing wewayangan.
20. Sedulur sing wis jembar, duwe jaminan sing gedhe.
21. Ojo nganggo nyali gedhe, karo otak cilik.
22. Yen ora ngegas, justru bakal dadi wonge lara.
23. Wis kanggo, lan lanjutake.
24. Ora, durung, lan kadit.
25. Wis manut, lan ora liya.
26. Rungokno, lan ora kena.
27. Kudu tindakake, ora ngomongake.
28. Ora kakehan omong, nanging kudu ngiringi omongan.
29. Kudu nggawe biso, durung usaha mungguh ora cukup.
30. Kudu ora gelem tumindak, durung usaha mungguh nganggo omongan.
31. Nanging, yen durung usaha mungguh, durung usaha mungguh.
32. Ora nganggo becik, ora nganggo sregep.
33. Durung ngerti kudu diresikake, durung jaminan kudu dicoba.
34. Ora usah mikir babagan apa sing wis eling, nanging apa sing ora kelingan.
35. Yen ora wis dadi, durung usaha mungguh rampung.
36. Ora usah ngomong ora karuan, nanging kudu ngomong karo tindakan sing tepat.
37. Nanging, yen ora bisa ngomong, durung usaha mungguh cepet rampung.
38. Ora bisa nglakoni sing kesusu, durung usaha mungguh lapuk.
39. Ora kudu nandhang-nandhang, nanging kudu ora loro-lero.
40. Ora usah mikir babagan sing wis dadi, nanging pikir babagan sing wis ora rampung.
41. Ora usah mikir babagan sing wis eling, nanging pikir babagan sing bakal kelingan.
42. Yen ora usaha mungguh, durung bakal rampung.
43. Ora usah banget-banget, nanging usahane kudu tepat.
44. Ora usah nandhang, nanging usahane kudu cepet rampung.
45. Ora kudu rungokno, nanging kudu ora ora ngomong ora karuan.
46. Ora kudu kakehan omong, nanging ngiringi omongan.
47. Ora kudu ngomong, nanging kudu nglakoni.
48. Ora kudu gelem tumindak, nanging kudu nganggo becik.
49. Ora kudu pinter, nanging kudu nggawa.
50. Ora kudu linuwih, nanging kudu ngegas.
51. Ora usah takut kalah, nanging usahane kudu bisa ngadepi kalah.

Itulah lebih dari 51 contoh kata bijak Bahasa Jawa untuk suami istri yang menginspirasi untuk meraih tujuan, menghadapi rintangan, dan mencapai kesuksesan. Ingatlah bahwa keberanian, ketekunan, kebahagiaan, dan optimisme adalah kunci untuk mencapai hal-hal besar dalam hidup. Semoga kata-kata bijak ini memberikan semangat dan inspirasi bagi para suami istri untuk menghadapi setiap tantangan dalam kehidupan.