50+ Kata-kata Motivasi Dalam Bahasa Sunda

Kata-kata motivasi dapat menjadi sumber inspirasi bagi seseorang dalam menghadapi rintangan dan meraih tujuan hidupnya. Bahkan dalam bahasa Sunda, terdapat banyak kata-kata motivasi yang dapat memotivasi dan menginspirasi seseorang. Berikut ini adalah 51 contoh kata-kata motivasi dalam bahasa Sunda yang dapat menginspirasi pembaca untuk meraih tujuan, menghadapi rintangan, dan mencapai kesuksesan.

1. Ku ngaturkeun hal leutik-leutik, sabab hal leutik bisa jadi bikin hal gedé.
2. Ulah sisindiran mah, teu kedah dipikirkeun. Urang tetep baku ku karya.
3. Jangan pernah menyerah, karena kemenangan itu milik orang yang tidak pernah menyerah.
4. Kusabab buntutna mah, maranehna teh manehna.
5. Susah mah sanes, gampang mah sanes, tapi sok atuh.
6. Ku kantosna teh kusabab ku peduli.
7. Teu kareta ku ngan ukur, tapi ku ngan ukur kareta.
8. Bilih sadayana teu bisa, tapi sadayana kudu teu bisa.
9. Lamun ngalawan himpitan, ambekan kana panggeura na, teu ngalakukeun.
10. Ku ngapungkeun urang mah kusabab urang mengagumkeun dunya.
11. Sadayana mah jadi panghormatan, tapi kahormatan teh teu sadayana.
12. Hampura, bilih urang teu bisa ngatikkeun kahayang imah.
13. Munggaran teh dipeunteun, urang teh dipeunteun, tapi keur nganggo lantaran ngeunaan hirup teh bagian tina karir urang.
14. Kemajuan teh teu bisa diwangun ku kebohongan.
15. Ku bantu urang waktosna, sanajan urang maju teh kudu diukur ku hasil.
16. Hayu, ka urang ngan cepat ka aya di luar sana.
17. Lamun hasil teh teu kacida, hasilna teh mah teu kacida.
18. Saur nyatakkeun betah urang, tapi saur ngadengeun sia teh ngajadikeun urang dadi hiji.
19. Ulah teu percaya kana diri sendiri, bilih teu percaya, teu bakal mibanda ku hasil.
20. Salamet ka urang, urang teh kedah kabeh salamet.
21. Hayu, urang teh aya dina panon poe.
22. Lamun wilangan kudu ditributkan, kudu dibagi ku kuangan.
23. Sukarela ngahiji ngeunaan pangiriman éta teh pang rasa ngajalankeun hidup.
24. Ku ngadengeun suara hati, urang teh kedah pandai nyaha kana jalan na.
25. Ku ngadengeun tawa, urang teh kedah pandai nyaha kana jalan na.
26. Aya waktosna urang munding di luar batas.
27. Lamun teu bisa ngalawan rasa tangkal, urang teh kudu pandai ngalawan diri sendiri.
28. Ku ngapungkeun urang mah kusabab urang teh kedah ngan nyieun hal anu pangheuleut.
29. Jeung rasa kaayaan téh, urang teh kudu kawas anu pangheuleut.
30. Ningali langit-langit éta, urang teh kudu pangheuleut jeung pangaruhan.
31. Lamun saur urang leumpang, ngan cekrek kana pikiranna.
32. Urang teh kudu janten loba kana silihna.
33. Bilih urang teh kudu ngan ukur, angkat kana kakawasaan.
34. Mangga, teu kedah gampang ngan nangtukeun kaayaan.
35. Jangan pernah menyerah, karena kemenangan itu milik orang yang tidak pernah menyerah.
36. Ku ngapungkeun urang mah kusabab urang kudu kawas anu pangheuleut.
37. Hayu geus, urang teh kedah ngadegkeun panghareupna ngeunaan masa depan urang.
38. Ku ngaturkeun hal leutik-leutik, sabab hal leutik bisa jadi bikin hal gedé.
39. Kaayaan teh bisa diperoleh ku carana anu saé.
40. Lamun keur butuh bantuan, teu kedah malu nyieun panghareupna.
41. Hayu geus, urang teh kedah ngarasa yakin ngeunaan diri urang.
42. Lamun teu bisa ngalawan rasa tangkal, urang teh kudu pandai ngalawan diri sendiri.
43. Bilih sadayana teu bisa, tapi sadayana kudu teu bisa.
44. Mangga, teu kedah gampang ngan nangtukeun kaayaan.
45. Jangan gampang nyerah, kaayaan mah kudu dicari.
46. Ku kantosna teh kusabab ku peduli.
47. Ulah sisindiran mah, teu kedah dipikirkeun. Urang tetep baku ku karya.
48. Ku ngapungkeun urang mah kusabab urang teh kedah ngan nyieun hal anu pangheuleut.
49. Salamet ka urang, urang teh kedah kabeh salamet.
50. Hayu, ka urang ngan cepat ka aya di luar sana.
51. Lamun hasil teh teu kacida, hasilna teh mah teu kacida.

Setiap kata-kata motivasi di atas memiliki makna yang mendalam dan bisa menjadi sumber inspirasi bagi pembaca. Dalam hidup, terkadang kita membutuhkan motivasi untuk terus maju dan mencapai tujuan. Jangan pernah menyerah, karena setiap rintangan pasti bisa diatasi dengan tekad dan kerja keras. Mari kita jadikan kata-kata motivasi di atas sebagai semangat dalam menghadapi hidup dan meraih kesuksesan.