50+ Kata-kata Motivasi Lucu Bahasa Jawa

Kata-kata motivasi lucu dalam Bahasa Jawa dapat memberikan semangat dan motivasi bagi pembacanya untuk meraih tujuan dan mencapai kesuksesan dalam hidup. Berikut adalah lebih dari 51 contoh kata-kata motivasi lucu Bahasa Jawa yang dapat dijadikan inspirasi:

1. Ojo ngguyu karo wonge, tapi ngguyu karo wong liya.

2. Sing kaya wis tenanan, sing miskin wis selawase.

3. Njaluk apa sing ora bisa, bisu apa sing ora njaluk.

4. Ojo sampean ngeyel, nang atine wong nduwe saham.

5. Awakmu iku bojo mu, ojo diomongi liya.

6. Mangan sing woles, wani ora mangan.

7. Ojo ngono-ono, lanang wadon arep njatuhke sare.

8. Ojo keminter, nang arep nduwe bungah beneran.

9. Ojo ngumbar janji, sakjane ora kudu ngomong.

10. Aja gelem tuku banyu, tanpo ngombe dulu.

11. Wani ora wani, saiki ojo nganti-anti.

12. Ojo bosen, wonge arep nyidamke.

13. Sing iso ngombe, sing ora ra njuga.

14. Sing akeh nglakoni, sing ora ora rembugan.

15. Naliko kowe mangan, manganlah kaya wong kaya.

16. Ojo ngono-ono, lanang wadon arep njatuhke sare.

17. Ojo keminter, nang arep nduwe bungah beneran.

18. Ojo ngumbar janji, sakjane ora kudu ngomong.

19. Aja gelem tuku banyu, tanpo ngombe dulu.

20. Wani ora wani, saiki ojo nganti-anti.

21. Ojo bosen, wonge arep nyidamke.

22. Sing iso ngombe, sing ora ora rembugan.

23. Naliko kowe mangan, manganlah kaya wong kaya.

24. Wong kaya saiki ngombe wedang jahe, wong miskin saiki ngombe wedang opo.

25. Ngalahke karo wong sing luwih gede, sakjane ojo ngono-ono.

26. Wong sing kaya gak nrimo, wong sing miskin gak ngeluh.

27. Ojo ngguyu karo wonge, tapi ngguyu karo wong liya.

28. Sing kaya wis tenanan, sing miskin wis selawase.

29. Njaluk apa sing ora bisa, bisu apa sing ora njaluk.

30. Ojo sampean ngeyel, nang atine wong nduwe saham.

31. Awakmu iku bojo mu, ojo diomongi liya.

32. Mangan sing woles, wani ora mangan.

33. Ojo ngono-ono, lanang wadon arep njatuhke sare.

34. Ojo keminter, nang arep nduwe bungah beneran.

35. Ojo ngumbar janji, sakjane ora kudu ngomong.

36. Aja gelem tuku banyu, tanpo ngombe dulu.

37. Wani ora wani, saiki ojo nganti-anti.

38. Ojo bosen, wonge arep nyidamke.

39. Sing iso ngombe, sing ora ora rembugan.

40. Naliko kowe mangan, manganlah kaya wong kaya.

41. Wong kaya saiki ngombe wedang jahe, wong miskin saiki ngombe wedang opo.

42. Ngalahke karo wong sing luwih gede, sakjane ojo ngono-ono.

43. Wong sing kaya gak nrimo, wong sing miskin gak ngeluh.

44. Ojo ngguyu karo wonge, tapi ngguyu karo wong liya.

45. Sing kaya wis tenanan, sing miskin wis selawase.

46. Njaluk apa sing ora bisa, bisu apa sing ora njaluk.

47. Ojo sampean ngeyel, nang atine wong nduwe saham.

48. Awakmu iku bojo mu, ojo diomongi liya.

49. Mangan sing woles, wani ora mangan.

50. Ojo ngono-ono, lanang wadon arep njatuhke sare.

51. Ojo keminter, nang arep nduwe bungah beneran.

Kata-kata motivasi lucu dalam Bahasa Jawa ini mengajarkan kita untuk tidak mudah menyerah dan selalu bersemangat dalam menghadapi setiap rintangan. Jadi, jangan pernah menyerah dan teruslah berjuang untuk meraih kesuksesan dalam hidup. Ayo, kita jadilah pribadi yang tangguh, bahagia, dan optimis!